7/18/2010

Easy roast beef salad なんちゃってローストビーフサラダ

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昨日の夜ご飯に食べようと思って下準備をしていたローストビーフ用の牛モモ肉。結局昨日は、食べずにそのまま持ち越してランチにローストビーフサラダにして食べました。先日参加したバーベキューで頂いた焼いたお肉が乗ったサラダが、めちゃめちゃおいしかったので。

でも、今日のはローストビーフと言っても、フライパンでつくるなんちゃってローストビーフです(笑)

 

I prepared beef thigh for roasting last night, but in the end we didn’t cook it last night .

So, we had roast beef salad for this lunch today instead.

I had a grilled beef salad at a BBQ two weeks ago that was amazing so I wanted make something similar. 

However this time the roast beef is cooked in a frying pan. It’s taste like a roast beef and is super easy to make!

 

下ごしらえは、ローストラムと同じ。今回は牛モモ500gを使って、にんにくは1片使いました。チャック式の袋に入れて冷蔵庫で寝かせておきます。

油を引いたフライパンでお肉の全面に、きつ目の焼き色をつけていきます。

 

Prepare the meat the day before by marinading the beef with grated garlic, thyme, fresh rosemary, and salt & pepper.

Place in a plastic bag and leave it in the  fridge over night.Then following day, you start cooking.

Put one TBS of olive oil on to heated frying pan and fry until all the surfaces become golden brown.      

 

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全面焼き色がついたら、蓋をして、片面5~6分づつ弱火で蒸し焼きにします。今回は、お肉の大きな面が3面あったので、合計で15分くらい焼きました。

 

Then,take down to low heat and cover with lid and leave for 5 or 6 minuets each surface.This time there were thee large surfaces so I cooked it for about 15 minutes in total. 

 

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焼きあがったら、アルミホイルに包んで15分ほど休ませ、肉汁を落ち着かせます

 

After you cook meat in a pan, remove it from a pan and cover with tin foil and rest the meat for about 15 minutes.

 

15分ほどしてアルミホイルを開けると、肉汁が出ているので、それを肉を焼いたフライパンに戻します。しょうゆと赤ワインを適量入れて少し煮詰めソースを作ります。(甘いソースもおいしいので、蜂蜜を少したらしてもおいしいです。)

切り分けます。大成功!

 

After lest 15 minutes, slice beef and put the juices gravy back into the frying pan heat with on a medium flame. Add some red wine and soya sauce and simmer few a seconds to make the sauce for roast beef. 

 

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焼き加減、ちょうど良い感じです♪

Looks good!

 

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ベランダ菜園で採れたサンチュの赤ちゃんと、プチトマトでサラダ・・盛り付けがお肉もサラダも豪快すぎますが・・・

Pick some baby lettuce and mini tomatoes from my balcony garden.

 

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いただきますっ!安いお肉なのに、おいしすぎです~♪

ビネガーの入ったドレッシングをかけて食べてもおいしいと思います。

夕飯は、もういいかなぁ・・・

 

Let’s eat! this tastes very good even though it's a cheap cut of meat!

You can probably enjoy with vinegar dressing as well.  

 

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